mandag den 7. juli 2014

Mandag 07. juli

Dag 7: Ballyvaughan – Kilbeggan – Slane - Drogheda
Efter en solid morgenmad tager vi jer på en dejlig tur tilbage tværs over Irland til nogle af de mest betydningsfulde steder på den grønne ø.
Ved frokosttid gør vi holdt ved det idylliske Kilbeggan Distillery, som har fremstillet irsk whiskey siden 1757. Stedet er i dag både igangværende destilleri og museum, hvor man kan se de gamle kobberkedler og den store vandmølle, som drev destilleriet. Her er der mulighed for at smage på den bløde irske whiskey, spise frokost samt købe helt specielle whiskeys, som ikke findes i Danmark.


Kilbeggan Destillery fra bagsiden.. De 3 erfarne whiskey tasters... og én, der ser meget misundeligt til!


... som fik flot certifikat på deres enestående indsats for irsk whiskey.

Vi kører gennem det smukke, frodige øst-irske landskab gennem det område, som mange
kalder ”Mythical Ireland”, til Hill of Tara, som var sædet The High King i Irland, før englænderne kom i 1100-tallet. Endnu i dag hyldes stedet som et mytisk og spirituelt sted.
Herfra kan vi gøre en afstikker til den smukke by Trim med Irlands største middelalderborg Trim Castle, hvor en stor del af filmen Braveheart blev optaget, og det idylliske Bective Abbey.


Trim Castle
Vi passerer også Slane Castle på vej til stedet for Battle of The Boyne i 1690, som var afgørende for Irlands historie frem til i dag. Undervejs får I en god indføring i Irlands spændende og turbulente historie.
Slane Castle, der er kendt for både rockkoncerter og whiskey


Newgrange i baggrunden

Turen fortsætter til den hyggelige by Drogheda. Hvor vi indlogeres på det spændende og prisvindende D Hotel, der ligger smukt ved River Boyne og i gåafstand til bymidten. Hotellet er et godt eksempel på det moderne Irland med The Celtic Tiger, og viser irernes glimrende sans for udvikling uden at ødelægge deres traditionelle værdier.

Det elegante D Hotel i Drogheda, som en stærk kontrast til de traditionelle hoteller på vestkysten.
Drogheda er en typisk irsk by med smalle gader, farvestrålende huse og et hyggeligt miljø med pubber og musik. Drogheda har mange historiske steder som den kendte byport fra middelalderen, flere spændende kirker, Millmount og ikke mindst Cromwells frygtelige massakre på byen i 1649.

 
St. Peters Church med det afhuggede hoved af Oliver Plunkett

Programmet indeholder en glimrende middag, og hvis vejret tillader det kan vi spise på flodpromenaden, men ellers sidder vi i den flotte restaurant med udsigt til floden.
Om aftenen kan vi være heldige at finde en session eller en Sean-Nos (traditionel sang-aften) på Ti Chairbre på den anden side af floden. Pubben er et af de mest kendte steder for traditionel musik i Irland, og har den hyggelige atmosfære, som en rigtig irsk pub skal have. Her kan vi virkelig komme tæt på de lokale og den helt enestående irske mentalitet.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar