søndag den 6. juli 2014

Søndag 06. juli

Dag 6: Ballyvaughan – Burren - Ballyvaughan

 En fin morgen i solskin - igen..

Opvisning med fårehundeDen dygtige fårehund nyder selskabetBusturen i dag bringer os gennem det særprægede landskab The Burren, som er en kalkstensslette med helt anderledes vegetation og mange huler. Landskabet kan minde om et månelandskab, men indimellem dukker en ældgammel stendysse eller ringfort op, som viser at området har været beboet fra ældgammel tid.
Vegetationen er også helt specielt, idet Burren er det eneste sted på jorden, hvor der vokser både alpine og subtropiske planter ved siden af hinanden. Her kan I også finde mange sjældne orkidearter.


 Den meget smukke Poulnabrone stendysse midt i The Burren

 Blomsterflor på The Burren


The Burren er helt speciel...

Burren er fyldt med spændende oldtidsminder, og vi skal bl.a. se den kendte Poulnabrone Dolmen, der ligger smukt midt på den store kalkstensslette, samt det massive ringfort Caherconell fra jernalderen.


En 100% økologisk og lokal is, lavet af fløde fra køerne på markerne udenfor butikken.

Til frokost besøger vi vel nok Irlands bedste fiskerestaurant Linnanes Lobster Bar, der ligger smukt på Aughinish Island i Atlanterhavet. Her kan man altid få den mest friske fisk, som bringes ind direkte fra fiskebåden til restauranten.
Om eftermiddagen besøger vi nogle af de mange kunsthåndværkere, der har bosat sig i Kinvare. Her kan vi finde alt fra smykker, sweaters, keramik og malerier.
Vi besøger også den lokale pub Green´s, som nok har Irlands mest markante samling af whiskey, og hvor ejeren kender samtlige flasker og deres historie. Her er alle muligheder for at fordybe sig i gribende, sjove og historiske fortællinger fra Irland.


Den imponerende whiskey-pub Greens med Mary, der fortæller om de mere end 250 forskellige whiskeys

 Der forklares og smages - så det er ikke bare for fornøjelsens skyld!

Nyder solen foran Greens i Kinvarra

Om aftenen kan vi helt sikkert høre en musik-session på én af de lokale pubber i Ballyvaughan. Eller få en sludder med nogle af de lokale, der gerne fortæller om områdets historie og kultur – eller blot en af de utallige jokes, som irerne er så kendte for.


Speciel VIP koncert med Ultan Conlon kun for vores gruppe...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar