onsdag den 2. juli 2014

Onsdag 02. juli 2014

Dag 2: Leixlip - Galway
Efter en solid Irish breakfast går busturen tværs over Irland til vestkysten.
 
I bussen på vej tværs over Irland

I Galway indlogeres vi på et godt hotel lige i bymidten, hvor I uden for døren har et omfattende udvalg af gode restauranter og pubber med musik og liv.


Den første pint på hotellet ...

Ven ankomst ved middagstid kan I vælge at deltage i en kortere byvandring på ca. 2 timer, hvor I får fortalt den spændende historie om Galway og nogle af de kendte mennesker herfra. I kan bl.a. høre om Lynch-familien, der var borgmestre mere end 80 gange, og se vinduet, hvorfra James Lynch henrettede sin egen søn i 1493.


På byvandring

Byens største kirke er indrettet i det gamle fængsel, og tilsvarende spændende historier findes overalt i Galway. River Corrib løber gennem byen, og med flere kanaler bliver Galway kaldt for ”Irlands Venedig”. Vi tager en af de mange muligheder for dejlige spadsereture langs floden.


En af de smukke glasmosaikker i byens katedral

Byrundturen bringer os også til Spanish Arch fra 1500-tallet, hvor de spanske handelsfolk lagde deres skibe til kaj, herunder Christoffer Columbus, som besøgte Galway i 1477.
Herefter går vi gennem latinerkvarteret, som syder af liv med hyggelige gader, små butikker, gamle pubs og masser af musik.

Ved floden Corrib som flyder gennem Galway og skaber Irlands Venedig...

Om eftermiddagen kan I på egen hånd gå på opdagelse i Galway, hvor I kan finde gamle bøger, antikviteter, kunsthåndværk og meget andet. Eller bare slappe af på en af de utallige fortovscaféer og pubber og nyde de mange gadeartister og –musikere.

På vej til Latin Quarter i Galway, som er fyldt med glade mennesker, pubber og restauranter...

Den kendte pub Tigh Neichtains, som er et mødested for alle...

Byen har tillige flere museer og gallerier, så der er noget for enhver smag.Galway er kendt for et meget levende musikliv, der spænder fra trad. irsk musik til pop og rock, så alle vil kunne et musiksted, der passer til dem.
Vores gode ven Oscar... - til højre!Allerede fra 18-tiden om aftenen er der musik-sessions på byens mange pubber, og det sværeste er nok at vælge pubber og musik! Musikken fortsætter hele aftenen – 7 dage om ugen! Vi får sikkert også en sang og en snak med de lokale musikere.

Pubsession med danske Anders Trabjerg på accordion - herlig trad. irsk musik!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar